Sätt guldkant på 2020 och följ med på denna extraordinära upplevelse där vi ombord på Norwegian Spirit kryssar från Dubai till Kapstaden. Vi njuter av paradisstränder på himmelska Seychellerna, smyger på luriga lemurer på artrika Madagaskar, smakar det Fransk-kreolska köket i Reunion och utforskar Kapstaden i gott sällskap.

När du strosar längs det svalkande vattenbrynet och försöker tänka ut hur du ska berätta om din upplevelse vet du inte var du ska börja..


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 1 mars 2020
Till 25 mars 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Balkonghytt
84 900: - UTSÅLDA!
Utsideshytt
76 900: - UTSÅLDA!

Avreseort

 • Stockholm
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd
 • Flyg Stockholm – Dubai // Kapstaden – Stockholm, inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 1 natt på 4* hotell i Dubai, inkl. frukost
 • Sightseeingtur inklusive lunch i Dubai
 • 20-nätters kryssning med Norwegian Spirit
 • Helpension ombord, inkl. dryck*
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter & dricks ombord
 • 2 nätter på 4* hotell i Sydafrika , inkl. frukost
 • 1 heldagstur inkl. lunch i Sydafrika
 • 1 halvdagstur i Sydafrika
 • 1 gemensam avslutningsmiddag i Sydafrika
 • Alla transfers enligt program
 • Club Eriks lojalitetsbonus på 2 % av resans pris

*Dryckespaket ”Premium” – vin på glas, öl (både på flaska/draft), cocktails, läsk & juice i alla barer/restauranger. Specialkaffe vid måltiderna. 1 flaska vatten per person/dag i hytten.

Tillägg

 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 49 000: –
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 41 000: –

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Balkonghytt
84 900: - UTSÅLDA!
Utsideshytt
76 900: - UTSÅLDA!
PROJEKTLEDARE
Josefine Stenberg
josefine.stenberg@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
1 mar
Stockholm - Dubai
15.05 - 00.30+1
6h 25
24 mar
Kapstaden - Dubai
18.15 - 05:45+1
9h 30
25 mar
Dubai - Stockholm
08.30 - 12.15
6h 45
1 mar
Köpenhamn - Dubai
14.20 - 23.45
6h 25
24 mar
Kapstaden - Dubai
18.15 - 05:45+1
9h 30
25 mar
Dubai - Köpenhamn
08.20 - 12.20
7h

Vi flyger med Emirates! Det är möjligt att göra prisförfrågning på businessklass.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
2 mar
Dubai, FAE
-
- 20.00
3 mar
Abu Dhabi, FAE
- 08.00
- 17.00
4 mar
Fujairah, FAE
- 09.00
- 18.00
5 mar
Muscat, Oman
- 08.00
- 16.00
6 mar
Till havs
-
-
7 mar
Till havs
-
-
8 mar
Till havs
-
-
9 mar
Port Victoria, Seychellerna
- 12.00
-
10 mar
Port Victoria, Seychellerna
-
- 18.00
11 mar
Till havs
-
-
12 mar
Nosy Be, Madagaskar
- 07.00
- 15.00
13 mar
Till havs
-
-
14 mar
Port Louis, Mauritius
- 10.00
- 21.00
15 mar
Pointe de Galetes, Reunion
- 07.00
- 16.00
16 mar
Till havs
-
-
17 mar
Till havs
-
-
18 mar
Richard´s Bay, Sydafrika
- 09.00
- 23.59
19 mar
Till havs
-
-
20 mar
Port Elizabeth, Sydafrika
- 07.00
- 20.00
21 mar
Mosselbay, Sydafrika
- 08.00
- 16.00
22 mar
Kapstaden, Sydafrika
- 07.00
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 1 mar
Till Dubai, FAE

Vi lämnar Sverige för att resa till Dubai, FAE. Vi ankommer sent på kvällen och på flygplatsen väntar en transferbuss som tar oss till hotellet vi kommer att bo på en natt. Vi checkar in för en god natts sömn.

Företagsarrangemang i Dubai

Dag 2 • 2 mar
Dubai, FAE

Upplev blandningen av traditionell arabisk kultur och modern västkultur i Dubai. Efter en välsmakande frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker på en gemensam citysightseeing som inkluderar lunch.. Vi besöker bland annat världens högsta byggnad, futuristiska Burj Khalifa med sina 828 meter. Vår citysightseeing avslutas i hamnen där vi checkar in på Norwegien Spirit, vårt hem för de kommande 20 nätterna. Fartyget lämnar hamnen 20.00.

Dag 3 • 3 mar
Abu Dhabi, FAE

Abu Dhabi, världens rikaste stad samt hem för kungafamiljen, kan skryta med kultur, historia och äventyr, från emiratets gamla souker, där du kan sippa ett väldoftande arabiskt kaffe till ruset av världens snabbaste bergochdalbana. Den 5 000-åriga metropolen är en fascinerande mix av modern arkitektur och atmosfäriska bakgator. Sätt på dig din förhandlingshatt för en vänlig face-off med köpmännen på souken för att få bra erbjudanden på hantverk, konstverk och kryddor.

Dag 4 • 4 mar
Fujairah, FAE

Separerat av Al Hajarbergen är Fujairah det enda emiratet som är belägen i Omanbukten istället för Persiska viken. Koppla av på mjuka stränder utmärkta för snorkling eller shoppa i Förenade Arabemiratens allra första shoppinggalleria.

Dag 5 • 5 mar
Oman, Muscat

På morgonen anlöper vi Muscat, Omans fantastiska huvudstad, en hamnstad känd redan i antika Grekland. Perser, ottomaner och portugiser har under tidens lopp kontrollerat denna viktiga handelsplats och än idag domineras Muscats hamninlopp av två fort, Al-Mirani och Al Jalali, från 1600-talet. Missa inte att besöka en traditionell souk som ännu idag är en viktig mötesplats och ett socialt centrum för den omanska befolkningen.

Vi har en hel dag för att utforska den imponerande harmonin mellan det urgamla arvet och alla moderniteter som präglar staden Muscat. Här finns också den tredje största moskén i hela världen. Moskén har uppförts till sultanens ära och är även öppen för icke-muslimska gäster.

Dag 6-8 • 6-8 mar
Till havs

I vår färd mot semesterparadiset Seychellerna har vi nu 3 dagar till havs där vi kan lära känna fartyget utan & innan eller bara koppla av på en solstol vid poolkanten.

Dag 9-10 • 9-10 mar
Port Victoria, Seychellerna

Det är nästan svårt att ta in att en plats likt denna faktiskt existerar. Stora stenblock som formats av väder och vind pryder stränderna likt ståtliga skulpturer. Och med sina
yviga palmer, mjuka vita stränder, glittrande turkosa vågor och grönskande kullar måste Seychellerna vara självaste visionen av paradiset.

Njut av solens varma strålar, bada och snorkla i det klara vattnet eller ta en tupplur på en handduk i skuggan av en palm och verkligen känn hur den avkopplande semesterkänslan sprider sig ända ut i fingertopparna.

Besök den romantiska ön La Digue och den närmast sagolika stranden Anse Source d´Argent, som även utsetts till världens vackraste strand av National Geographics.

Strand, grönska och hav, Seychellerna.

Härlig strand på Seychellerna.

Dag 11 • 11 mar
Till Havs

På vår resan vidare mot Madagaskar har vi en dag till havs. Passa på att prova turen i kasinot, unna dig en massage i fartygets spa och prova en av Norwegian Spirits populära specialrestauranger, exempelvis Cagneys Steakhouse.

Dag 12 • 12 mar
Nosy Be, Madagaskar

Precis utanför Madagaskars nordvästra kust hittar ni den spännande vulkanön Nosy Be (vilket betyder den stora ön, på malagassiska). Nosy Be var tidigare känt för sin odling av kakao, vanilj och socker, och över hela ön harmoniserar ljuvliga dofter av Ylang-Ylang, Frangipani och Vaniljorkidé.  Missa inte Lokobe Nature Reserve som är hem åt bland annat kameleonter, paradismonarker samt både maki och svarta lemurer.

Kameleont som gömmer sig i växtligheten.

Kameleont i vackra färger.

Dag 13 • 13 mar
Till havs

Efter att ha upplevt Madagaskar har vi en dag till havs där vi slappar vi poolen, kör ett träningspass i gymmet och kanske provar fartygets andra populära specialrestaurang, franska Le Bistro.

Dag 14 • 14 mar
Port Louis, Mauritius

Ö-riket Mauritius är mest känd för sin skönhet med sina spektakulära stränder i Indiska oceanens turkosa vatten. Kontrasterna av kulturer, färger och smaker gör ön till ett både charmigt och spännande paradisresmål såväl som ett lite lyxigare alternativ av tropisk semester. Mauritius huvudstad Port Loius var redan på 1600-talet än viktig hamn för de franska fartyg som skulle runda Afrikas södra kust. Staden är döpt efter den franska kungen Louis XV.

Mauritius uppfyller alla besökares dröm av en typisk paradisö, med sina vajande palmer, kritvita stränder och det bländande blå havet, ljumma nätter och det leende vänliga folket. Mauritius är en liten vulkanö som ligger rakt öster om Madagaskar i Indiska Oceanen. Kusten är 330 km och nästan helt omgiven av världens längsta obrutna korallrev med ett mycket rikt undervattensliv i fantastiska färger. Inlandet är täckt av frodig grönska som ramar in de sedan länge sovande vulkanerna och här och var glittrar små sjöar och vattenfall.

Ön Mauritius har sedan den ”upptäcktes” på 1500-talet befolkats av många olika
folkgrupper, och idag lever indier, kineser, européer, kreoler och afrikaner sida vid
sida. Detta gör ön väldigt mångfacetterad på alla sätt och vis, inte minst har man ett
mycket spännande kök.

Mauritius Beach

Dag 15 • 15 mar
Pointe des Galetes, Reunion

Den lilla franska ön Reunion kantas av exotiska paradisstränder och omges av klarblått hav men det är för de dramatiska vyerna och den vackra naturen som turisterna kommer till ön. De branta och grönbeklädda sluttningarna, smyckade med vattenfall och karga bergstoppar och den stora vulkanen Piton des Neiges 3.000 meter över havet är talande bilder över önsmedryckande vildhet.

Fransk-kreolsk mat och kultur ger en härlig och medryckande kontrast till den raffliga miljön. Flera restauranger serverar bra fransk, indisk, kinesisk och kreolsk mat.
Pointe des Galets är den största hamnen på ön en halvtimme från huvudstaden Port Denis.

Reunion Boucan Canot Beach

Dag 16-17 • 16-17 mar
Till havs

Nu styr vi mot vackra bländande Sydafrika, innan vi når dit har vi 2 dagar till havs.

Dag 18 • 18 mar
Richards Bay, Sydafrika

Richards Bay är en hamnstad i provinsen KwaZulu-Natal som ligger i östra Sydafrika längs Indiska Oceanens kust. Staden har en av landets största hamnar för framförallt industri- och kolexport men är även en semesterstad med mängder av vattensporter. I närheten finns även flera safari-parker av olika inriktningar dit rederiet anordnar turer.

Richards Bay är idag porten in till en av Afrikas mest fascinerande inhemska stammar – Zulu. Zulukulturen och Zululand dominerade under 1800-talet stora delar av södra Afrika och är än idag landet Sydafrikas största etniska grupp med ca 11 miljoner individer. Britterna slog ner, kuvade folket och upplöste till slut Zululand under det kända Zulukriget i slutet av 1800-talet. Under apartheid ansågs Zulufolket vara en tredje klassens medborgare. Jacob Zuma som var Sydafrikas president fram till 14 februari 2018 tillhör folkgruppen Zulu.

Från Richards Bay kan ni även ta er till några av världens finaste safariparker t ex. Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve med den största koncentrationen av vita noshörningar. Ett annat populärt besöksmål är St.Lucia Wetlands där ni får chansen att möta utrotningshotade sköldpaddor, flodhästar på nära håll och även den stora nilkrokodilen. Parken som sträcker sig ut till havet är även häckningsplats på 500 olika fågelarter och i havet utanför finns vackra stränder och korallrev.

Elefanter som en svart siluett bara mot skymningen.

Elefanter i skymning.

Dag 19 • 19 mar
Till havs

Idag har vi sista dagen till havs så se till att utnyttja fartygets faciliteter till fullo eller så kanske ni bara njuter av livet sippande på en drink vid poolkanten.

Dag 20 • 20 mar
Port Elizabeth, Sydafrika

Staden som i folkmun kallas efter sina initialer P.E. men också ”The Friendly City” omges av vacker landsbygd och intressanta nationalparker. Mest känd är elefantparken Addo en timme norr om Port Elizabeth. I nationalparken skyddas förutom de ca 400 elefanterna även bufflar, antiloper, vårtsvin och zebror. Man kan också koppla av på vackra King´s Beach.

Zebror som dricker vatten

Zebror som dricker vatten

Dag 21 • 21 mar
Mossel Bay, Sydafrika

Den lilla hamnstaden till lika semesterorten Mossel Bay ligger i västra Kapprovinsen och är en av världens soligaste platser med ett snitt på 320 soldagar om året. Det är även ett av Sydafrikas populäraste turistmål.

Känn sanden mellan tårna på Santos Beach eller vandra upp till Cape St, Blaize fyr där vi erbjuds en fantastisk utsikt över den vackra viken.

Staden är även känd som den plats i Sydafrika där Europeiska sjöfarare först satte sina fötter år 1488 då portugisen Bartolomeu Diaz med besättning landsteg här på väg till Indien. Besök Bartolomeu Dias Museum Complex som är ett av alla landmärken som finns att upptäcka i Mossel Bay.

Dag 22 • 22 mar
Kapstaden, Sydafrika

På morgonen anländer vi till Kapstaden, som är Sydafrikas näst största storstadsområde Staden går även under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad).

Kapstaden är känt för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning (kallade ”Capetonians”) finner alltid orsaker till att festa och njuta av livet i stort, vilket troligen är huvudorsaken till det rika utbudet på restauranger, barer och nattklubbar. Där Johannesburg är känt för sina kostymklädda karriärister är Kapstaden istället känt för sina konstnärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet!

När vi kliver av fartyget möts vi av vår svenska guide som tar med oss på en heldagstur söderut längs Kaphalvön, med stopp bl. a Chapmans Peak, Godahoppsudden och Cape Point. Lunch avnjutes på Two Oceans Restaurant som ligger ute på Godahoppsudden och erbjuder en vidunderlig utsikt! Turen fortsätter därefter till Constantia Winelands för en härlig vinprovning och en tur i vinkällaren på den fina vingården Groot Constantia Wine Estate. På sena eftermiddagen är det dags för incheckning på vårt hotell vi ska bo på i 2 nätter.

Kvällen är fri för egna aktiviteter!

Dag 23 • 23 mar
Kapstaden, Sydafrika

Efter en god frukost gör vi en gemensam tur till toppen av Table Mountain* för panoramautsikt över den omgivande staden och hamnen.

Resten av dagen är fri för egna aktiviteter, man kanske vill åka till Robben Island för att se den tidigare platsen för det ökända före detta fängelset där Nelson Mandela satt fången eller varför inte utforska de välskötta gräsmattorna och den vackra skogen i Kirstenbosch National Botanical Gardens. Stanna sedan vid V & A Waterfront för lite shopping och underhållning.

På kvällen samlas vi för en gemensam avslutningsmiddag!

*Exakta tider kan variera beroende på väder och vind.

Dag 24 • 24 mar
Kapstaden, Sydafrika

Förmiddagen spenderas på egen hand. På eftermiddagen går flyget hem till Sverige igen fylld med nya fina upplevelser och minnen!

DELA MED DINA VÄNNER:

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line startades 1966 under namnet Norwegian Caribbean Line och var pionjärer med de första kryssningarna i Västindien.

Rederiet vänder sig till en publik som fokuserar på – förutom mat och god service – aktiviteter ombord. Om du uppskattar ett stort utbud av restauranger, levande musik, många aktiviteter och shower, är NCL ett bra alternativ.

NCL har 16 fartyg (från och med april 2018) i åtta fartygsklasser, antal gäster ombord varierar mellan 880 och 4 300 beroende på vilket fartyg du väljer att resa med.

NCL Norwegian Cruise Line

 

Se filmen från vår egen fartygsvisning av Norwegian Getaway

 

Läs mer om alla deras fartyg här! (öppnas i nytt fönster)

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm

Resdatum*

1 mars 2020 - 25 mars 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Balkonghytt: 84 900: - UTSÅLDA!
Utsideshytt: 76 900: - UTSÅLDA!

 • Semesterförsäkring ERV
 • Gouda avbeställningsskydd, 5% av resans pris
 • Enkelhyttstillägg Balkonghytt: 49 000: –
 • Enkelhyttstillägg Utsideshytt: 41 000: –

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande resor

Club Eriks Sydafrika – en unik rundresa i kontrasternas land


12 - 25 februari 2020 | Kapstaden - Franschhoek vindistrikt - Swellendam - Gondwana Game Reserve - Garden Route - Hermanus - Simon's Town

Vi på Club Eriks har satt ihop ett unikt upplevelsepaket i kontrasternas Sydafrika. Med fingertoppskänsla, och inte minst med näsa för det annorlunda och lokala, upptäcker vi fantastiska Franschhoek, Gondwana Game Reserve, vackra Garden Route och Hermanus.

Safari i Karen Blixens Kenya


17 - 26 feb 2020 | Kenya: Nairobi - Aberdare National Park - Lake Naivasha - Masai Mara

I regi av Owe Sandström, en av Sveriges mest meriterade zoologer och djurexperter, genomför Club Eriks även under 2020 två oförglömliga safariresor i Karen Blixens fotspår. Vi upptäcker Nairobi, spanar på djur i Aberdare National Park, besöker fågelsjöarna i Lake Nakuru National Park och bor på lyxiga Governors Camp i storslagna Masai Mara.

Unik kryssning från Dubai till Kapstaden med Seychellerna, Madagaskar, Mauritius & Reunion


1 - 25 mars 2020 | U.A.E - Oman - Seychellerna - Madagaskar - Mauritius - Reunion - Sydafrika

Unik kryssning med Norwegian Spirit som tar oss till bl.a ”Arabiens pärla” Oman, paradiset Seychellerna, artrika Madagaskar och kulinariska Reunion. Du kan garanterat bocka av många platser på din bucketlist på denna resa från Dubai till Kapstaden.

Upptäck Egyptens skatter & njut av en lyxig flodkryssning på Nilen


7 - 14 mars 2020 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Följ med på denna lyxiga upplevelse med svensk värd, som går till Egypten och dess fantastiska, antika skatter. Vi besöker Sfinxen, pyramiderna, Tutankhamons gravskatter och de oförglömliga templen i Luxor. Den helt nybyggda flodkryssaren M/S Salima blir vårt hem under de fem dagar som vi färdas på Nilen. En resa för njutning och fascination!

Härlig vårresa full av guldskatter
– kryssning genom Suezkanalen med Azamara Journey


25 april - 13 maj 2020 | Förenade Arbemiraten – Oman – Egypten – Jordanien – Suezkanalen – Grekland

Denna kryssning med Azamara Journey tar oss till de fantastiska guldskatterna i Luxor, världsarvet Petra i Jordanien, stränderna i Oman och det glasklara vattnet i Röda havet. Mästerverket Suezkanalen, som förenar Europa med Asien, är en av höjdpunkterna.

Kryssning genom Suezkanalen
med Azamara Pursuit


23 okt - 11 nov 2020 | Grekland – Israel – Suezkanalen – Egypten – Jordanien – Oman – Förenade Arabemiraten

Kryssning med Azamara Pursuit som tar oss från Europas äldsta stad, Aten, via Suezkanalen till bländande världsmetropolen Dubai. Se antika guldskatter, världsarv och fantastiska stränder i besöksmål som Safaga, Jerusalem, Luxor och konungarnas dal, och Petra i Jordanien. En resa att minnas länge!

Egyptens historiska skatter & flodkryssning på Nilen


24 - 31 oktober 2020 | Kairo – Giza – Luxor – Esna – Assuan

Förgyll hösten med denna lyxiga upplevelse till historiska Egypten. Vi besöker pyramiderna, Sfinxen och Tutankhamons gravskatter, och i Luxor ser vi de oförglömliga templen med Karnak och konungarnas dal. Flodkryssaren tar oss fram på Nilen under fem fantastiska dagar. Svensk guide är med på resan.

Unik kryssning med Norwegian!
– Dubai, Abu Dhabi, paradisöar i Indiska oceanen och Sydafrika


7 feb - 2 mar 2021 | U.A.E - Seychellerna - Madagaskar - Mauritius - Reunion - Sydafrika

Unik kryssning med Norwegian Dawn som ger oss storstadsliv i Dubai och makalöst natur- och djurliv i Sydafrika. Där emellan njuter vi av paradisen Seychellerna, Madagaskar, Mauritius och Reunion. En riktig drömresa som sätter guldkant på 2021.

Sydafrikas kust med Azamara – kryssning med fantastiska natur-, kultur- och safariupplevelser


5 - 20 mars 2021 | Kapstaden - Port Elizabeth - East London - Maputo (Moçambique) - Richards Bay - Durban

Under denna kryssning med Azamara Journey från vackra Kapstaden, erbjuds vi enastående stopp längs Sydafrikas kust - Port Elizabeth, East London, Richards Bay och Durban. Som grädde på moset besöker vi även livliga Maputo i Moçambique.

Kryssning med Azamara Journey
längs Västafrikas kust, från vackra Kapstaden till mysiga Lissabon


16 mar - 9 apr 2021 | Sydafrika - Namibia - Angola - Ghana - Elfenbenskusten - Gambia - Kanarieöarna - Portugal

Upplevelserik kryssning med högklassiga Azamara Journey. Från vackra Kapstaden, längs Västafrikas färgsprakande kust, till spännande Gran Canaria och Teneriffa. Innan vi når vår slutdestination Lissabon, besöker vi även natursköna och pittoreska Madeira.