Tillsammans upplever vi ett Japan vackert färgat, klätt i sin höstskrud. Vi upplever Tokyo – en av världens mest pulserande städer. Från Osaka besöker vi den gamla huvudstaden Kyoto där historien är väl bevarad. Vi upplever även Kochi, Aomori, Hiroshima och den mäktiga vulkanen Fuji. Som ett extra plus besöker vi även Busan i Sydkorea som är en storstad och landets främsta hamn. I Tokyo bor vi på hotell innan kryssningen och får intressanta dagrundturer med lokala guider. Vi äter på lokala restauranger och får uppleva storstadens finaste parker och tempel. I Kyoto får vi ta del av den japanska historien och i Hiroshima får ni möjlighet att besöka muséet och minnesplasten för atombomben som ödelade staden och gjorde slut på det andra världskriget 1945. Vi tar oss även upp till norra Japan med Aomori och Hakodate.

Bada i varma källor, besök vackra tempel, shoppa och bekanta er med den unika kulturen och maten. Alla möjligheter finns och när ni kryssar med Celebrity Cruises behöver ni inte packa upp väskan om och om igen utan kan i lugn och ro färdas till nya städer och plaster varje dag. Vi på Club Eriks har valt att inkludera vissa guidade turer på utvalda stopp och låter våra gäster hitta på egna upptåg på andra stopp för den bästa helupplevelsen. Vår svenska värd är med under hela resan.

Ombord Celebrity Millennium kan ni slappna av och njuta av fartygets faciliteter. Pooler, barer, flera restauranger och härlig spa-avdelning. Personalen gör allt för att ni ska känna er välkomna.
På kvällarna bjuds det på underhållning och shower i teatern. Ni kan enkelt börja dagen i gymmet, njuta av en varmt bastu, ät en god näringsrik frukost och i er egne takt kliva av fartyget och den japanska hamnen vi just idag befinner oss i. Ombord serveras lunch under hela dagen och på kvällen bjuds en varierad a’la carte middag med goda viner. Varför inte ta en drink i någon av barerna innan. Dryckespaketet ingår i resans pris.

Karta Japan Runt

 


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 8 oktober 2020
Till 25 oktober 2020

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Utsideshytt med fönster
65.900:-
Balkonghytt
69.900:-
Sky Suite
99.900:-

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
 • Göteborg
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks färdledare
 • Flyg Stockholm – Tokyo – Stockholm inkl. alla idag kända skatter och avgifter
 • 2 nätter på hotell 4* i Tokyo, del i dubbelrum, inkl. frukost
 • Utflykter i Tokyo enligt program
 • 4 luncher och 2 middagar i Japan
 • 14 nätters kryssning, i vald hyttkategori, ombord Celebrity Millennium
 • Helpension ombord inkl. Classic Dryckespaket
 • Roomservice kl. 05.00 – 24.00 ombord
 • Underhållning och en mängd aktiviteter ombord
 • Hamnavgifter, skatter och dricks ombord
 • Alla transfers enligt program
 • Utflykt i Shimizu enligt program
 • Utflykt till Kyoto enligt program
 • Utflykt i Yokohama enligt program
 • Dricks till lokalguider och busschaufförer i Japan under Club Eriks utflykter
 • Engelsktalande lokalguider i Japan under Club Eriks utflykter

 

Tillägg

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Utsideshytt med fönster
65.900:-
Balkonghytt
69.900:-
Sky Suite
99.900:-
PROJEKTLEDARE
Viktor Falk
viktor.falk@cluberiks.se
08 – 20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
8 okt
Stockholm - Helsingfors
13.30 - 15.25
0h55
8 okt
Helsingfors - Tokyo
17.15 - 08.55+1
9h40
25 okt
Tokyo - Helsingfors
11.00 - 15.20
10h20
25 okt
Helsingfors - Stockholm
16.00 - 15.55
0h55

Det går lika bra att flyga från Köpenhamn eller Göteborg.
Hör av er om ni vill uppgradera er flyg till Business Class eller om ni har andra frågor.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
11 okt
Tokyo (Yokohama)
-
- 17.00
12 okt
Shimizu, Mt Fuji
- 07.00
- 15.00
13 okt
Osaka
- 12.00
-
14 okt
Osaka
-
- 18.00
15 okt
Kochi
- 07.00
- 15.00
16 okt
Hiroshima
- 09.00
- 17.00
17 okt
Kagoshima
- 11.30
- 19.30
18 okt
Till havs
-
-
19 okt
Busan, Sydkorea
- 07.00
- 17.00
20 okt
Till havs
-
-
21 okt
Hakodate
- 09.00
- 20.00
22 okt
Aomori
- 07.00
- 18.00
23 okt
Till havs
-
-
24 okt
Yokohama
- 08.00
-
25 okt
Yokohama
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:

KARTA

DAGSPROGRAM

8 okt
Avresa

På eftermiddagen lyfter vårt flyg och via Helsingfors tar vi oss till Japans huvudstad Tokyo där vi landar på morgonen följande dag.

Tokyo Japan

9 okt
Tokyo

När vi landat och gått igenom passkontrollerna möts vi av vår lokala representant. Vi tar oss in till stan och vårt hotell och gör därifrån en tur till fots med guide i närheten av hotellet. Vi stannar för lunch innan vi beger oss tillbaka.

På kvällen möts vi åter för gemensam middag på en japansk restaurang.

Solnedgång i Tokyo, Japan.

Solnedgång i Tokyo.

10 okt
Tokyo

Efter frukost på hotellet ska vi ut på en heldagstur med lunch i Tokyo.
Tokyo betyder ”den östra huvudstaden”. Den västra och ursprungliga huvudstaden var Kyoto. Vi besöker Asakusa Kanon temple och en av stadens vackraste japanska parker. Vi avnjuter lunch och därefter blir det en tur upp till toppen av Tokyo City Hall, stadshuset, varifrån man har en fantastisk utsikt. Eftermiddagen ägnas åt Meiji Shrine, ett shinto-tempel, dedikerat till ett kejsarpar som dog i början av 1900-talet.

Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen och möts återigen i lobbyn för gemensam middag på en lokal restaurang.

Japansk mat

11 okt
Tokyo - Yokohama

Idag efter frukost checkar vi ut från hotellet och det är dags att åka till hamnen i Yokohama där vårt fartyg Celebrity Millennium väntar. Klockan 17.00 lättar vi ankar.

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

12 okt
Shimizu, Mt Fuji

Idag går vi i land i Shimizu som är en liten hamn söder om Yokohama där huvudmålet för stoppet är den för Japanerna, inte bara heliga vulkanen, utan idag närmast en symbol för självaste nationen Japan, nämligen Mount Fuji. Vi möts utanför fartyget på förmiddagen av vår guide och gör en halvdagstur där vi i det förhoppningsvis klara vädret får en fantastisk utsikt över Fuji och dess omgivningar.

Mt Fuji Japan

13 okt
Osaka

Idag vid lunch lägger vi till i Osaka. I vackra Osakabukten, omgiven av dimhöljda berg, ligger Japans tredje största stad – Osaka. Staden kallas ofta för “Det enda köket under himlen”, då maten här sägs vara helt i en klass för sig. Storstaden Osaka är avslappnad och jordnära, med trevliga människor.

Vackert hus och vårblomning i Japan.

14 okt
Osaka - Kyoto

Vi ligger två dagar i hamn i Osaka vilket ger oss en fantastisk möjlighet att göra en gemensam tur med guide till Kyoto.

Kyoto var Japans huvudstad före Tokyo, från 794 till 1868. Staden är mycket vackert belägen i bergen och är än i dag den stad där kejsaren kröns. Den är också en av landets stora vallfartsorter. I Kyoto finns mer än 1 600 buddhist- och shintotempel bevarade; Staden skonades i stort från bombräder under andra värdskriget.
Vi möts utanför fartyget på förmiddagen av vår guide och gemensamt åker vi till Koyto. Vi besöker Ryoan-Ji templet med sin vackra trädgård och gyllene paviljonge, Kinkaku-ji.

På hemvägen åker vi den japanska snabbtåget Shinkansen.

15 okt
Kochi

Kochi är beläget på ön Shikoku i södra delen av Japan.  

Orten är berömd för sina fina surfingmöjligheter vid Katsurastranden. Tisdag till söndag är det alltid marknad i staden, den sträcker sig från Kochislottet och en kilometer bort där de säljer bland annat mat, kläder, träd och lokala specialiteter.

16 okt
Hiroshima

Många associerar Hiroshima till atombombningen staden utsattes för under andra världskriget. Idag är det känt som en fredens stad och vid minnesmonumentet över de döda och skadade den 6 augusti 1945, finns en byggnad som bevarats i sitt förstörda skick sedan bombningen. Här finns även ett intressant fredsmuseum. Det vackra slottet i staden byggdes upp efter kriget och är idag ett populärt turistmål. Väl i staden kan ni även passa på att prova specialiteten Okonomiyaki, den japanska pizzan.

17 okt
Kagoshima

Dagens stopp blir i staden Kagoshima, belägen på ön Kyushu. I bukten utanför staden ligger Sakurajima, en aktiv stratovulkan, som varje år har tusentals små utbrott. Det finns även en stor och härlig botanisk trädgård där man kan ta det lugnt, njuta och andas ut. Klimatet här är behagligt, vilket de palmkantade gatorna vittnar om.

Japan

18 okt
Till havs

Idag får vi chansen att njuta av fartygets faciliteter hela dagen. Luta er tillbaka och smällt alla era nya erfarenheter över en drink i någon av barerna. Ombord finns även gym med olika klasser, föreläsningar, vinprovningar och andra intressanta kurser och tävlingar.

Kryssningsfartyget Celebrity Solstice

 

19 okt
Busan, Sydkorea

I sundet mellan Korea och Japan på samma breddgrad som Los Angeles, ligger Staden Busan med en av världens största handelshamnar. Denna världsmetropol har enorma shoppingcenter, höga skyskrapor med förtjusande vyer över havet och charmiga parker där du kan strosa runt och koppla av.

Sydkorea Busan

20 okt
Till havs

En dag ombord fartyget för avslappning och njutning. För er som vill finns det såklart något att göra från morgon till kväll. Gym, promenaddäck, pooler, barer, bibliotek, föreläsningar och olika kurser.

Kryssningsfartyget Celebrity Reflection

21 okt
Hakodate

Hakodate flödar över av historisk arkitektur och ångande varma källor. Staden ligger på ön Hokkaidos sydvästra spets, den perfekta platsen att börja utforska denna ös unika historia och kultur. Starta dagen på morgonen med ”Hakodate-Asaichi” – morgonmarknaden. Koppla sedan av med ett dopp i de varma källorna i Yunokawa i utkanten av Hakodate, eller kolla in Goryokaku-fortet – det närliggande tornet. Missa inte heller den fantastiska utsikten över staden från toppen av Mt. Hakodate.

22 okt
Aomori

Idag anländer till Aomori som ligger längst norr ut på stora ön Honchu.

Höstfärger i Japan

23 okt
Till havs

Idag spenderar vi sista dagen till havs. Passa på att verkligen luta er tillbaka och njut av fartygets alla faciliteter.

Vin – Celebrity Kryssningsfartyg

Kryssningsfartyget Celebrity

24 okt
Yokohama

Vi anländer Yokohama igen och fartyget ligger kvar här över natten. Idag gör vi en halvdagstur med guide.

Två japanska flickor i vackra kimonos som tar kort på varandra.

Japanska flickor i vackra kimonos.

25 okt
Hemresa

Idag på morgonen beger vi oss till flygplatsen för hemfärd.

DELA MED DINA VÄNNER:

Celebrity – Infinity, Summit, Constellation & Millennium

Putsad marmor, vackra träslag och stora glaspartier är utmärkande för fartygen i Milleniumklassen. De är teknologiskt avancerade och har en fantastisk spa-avdelning och ett välutrustat gym. Ett härligt poolområde och solarium ligger på ”Resort Deck”.

Det finns barer för alla smaker, champagne eller martini?

Njut av den utsökta maten på din kryssning

Möjligheter till nöjen är oändliga, här finns bio- och teatersalong med varierande underhållning och casino. Maten ombord är utsökt och vinkällaren välfylld.

Milleniumklassens fyra fartyg har nyligen renoverats för att få fler av Solsticefartygens moderna restauranger och spa-faciliteter.

Hytterna är ca 16 kvm stora och har utsikt mot havet. Balkinghytterna har en balkong på ca 4 kvm med två stolar och ett bord. Dusch, wc, garderob, tv och kassaskåp finns i alla hytter. Fartygen har sviter från 23 kvm upp till 133 kvm.

16 kvm hytt med utsikt mot havet på kryssningsfartygetCelebrity Century

Kryssningsfartyget Celebrity Infinity

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn
Göteborg

Resdatum*

8 oktober 2020 - 25 oktober 2020

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Utsideshytt med fönster : 65.900:-
Balkonghytt: 69.900:-
Sky Suite : 99.900:-

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se

Liknande kryssningar i Asien

Flodkryssning med Heritage Line på Irrawaddy i Myanmar


15 - 29 oktober 2020 | Myanmar - Mandalay - Bagan - U Bein Bridge - Irrawaddyfloden

En härlig kryssning på floden Irrawaddy i Myanmar, med stopp i bl.a. gamla kungliga huvudstaden Mandalay och UNESCO-skyddade Bagan, med sina tusentals tempel och pagoder. Vi möter vänliga och nyfikna människor, frestar smaklökarna med lokal kokkonst och njuter av fin service ombord.

Flodkryssning på Mekong – med högklassiga Heritage Line


28 oktober - 10 november 2020 | Ho Chi Minh City – Mekongfloden – Phnom Penh – Tonle Lake – Siem Reap

Följ med till flytande marknader, Kambodjas charmiga huvudstad Phnom Penh och upplev lämningarna från Khmerernas gamla rike - Angkor. Denna flodkryssning på Mekong, med det majestätiska fartyget Jayavarman, tar oss från livliga Ho Chi Minh City i Vietnam till Siem Reap i Kambodja.

Kryssning norra & östra Australien – Celebrity Eclipse från Singapore


21 november - 11 december 2020 | Singapore - Darwin - Cairns - Airle Beach - Newcastle - Sydney

Följ med till vackra och upplevelserika Australien, där Stora barriärrevet sträcker sig som ett pärlband längs kusten. Denna lyxiga och avslappnande kryssning med Celebrity Eclipse tar oss från metropolen Singapore till härliga Sydney. Natur i Darwin, stränder i Airlie Beach Whitsundays och regnskog i Cairns.

Kryssning med Norwegian Spirit
– upplev spännande Myanmar!


1 - 16 januari 2021 | Singapore - Phuket - Yangon - Langkawi - Kuala Lumpur

Följ med oss ombord på Norwegian Spirit, som genomgick en totalrenovering januari / februari 2020, för besök på mytomspunna platser, vid sagolika tempel och på fantastiska paradisöar. Vår resa startar i världsmetropolen Singapore. Vi kryssar sedan vidare till soliga Thailand, dolda turistpärlan Myanmar och vackra Malaysia. En helt fantastisk resa!

Kryssning Asien med Celebrity Cruises från Singapore till Hongkong med Thailand och Vietnam


29 jan - 16 feb 2021 | Singapore – Bangkok – Ho Chi Minh/ Saigon – Hue/Danang – Hanoi – Hongkong

Härlig kryssning som tar oss till fyra länder i exotiska Sydostasien. Vi startar i Asiens minsta land Singapore, upplever tre stopp i storslagna Vietnam, besöker Thailands myllrande huvudstad Bangkok och avslutningsvis spenderar vi tre dagar i storstaden Hongkong.

Kryssning i Asien – Singapore, Vietnam, Hongkong & Taiwan till Japans körsbärsblom


24 mars - 14 april 2021 | Singapore – Vietnam – Hongkong – Taiwan – Japan

Följ med på en härlig vårkryssning i Asien när vädret är som bäst och den Japanska körsbärsblomningen är som vackrast. Med lyxiga kryssningsfartyget Diamond Princess.

Asien vackert klätt i körsbärsblom!
Kryssning Japan och Sydkorea med Celebrity Millennium


25 mars - 11 april 2021 | Tokyo - Mt Fuji - Osaka - Kyoto - Hiroshima - Beppu - Kochi - Aomori - Hakodate - Busan

Kryssning med Celebrity Cruises till ett Japan klätt vackert rosa i körbärsblom, och Busan i Sydkorea. Bada i varma källor, besök vackra tempel, shoppa och bekanta er med den unika kulturen och maten. Upplev Tokyo, mytomspunna Hiroshima och vulkanen Fuji.

Legendariska Sidenvägen – med tåg från Almaty till Ashgabat


31 mars - 14 april 2021 | Längs Sidenvägen genom färgstarka Kazakstan, Uzbekistan och Turkmenistan

Följ den legendariska Sidenvägen tillbaka i tiden. Vi tar oss genom tre färgstarka länder - Kazakstan, Uzbekistan och Turkmenistan - och besöker hela sju UNESCO världsarv. Njut av en fantastisk resa med vårt chartrade tåg, Orient Silk Road Express, i en av världens mest fascinerande regioner.