Följ med till Beatles London. En resa där vi i zoomar tillbaka i tiden, besöker platserna som förknippas med några av de avgörande ögonblicken i Beatles fascinerande historia och får händelserna satta i sitt sammanhang. ”A splendid time is guaranteed for all”.

När The Beatles 1963 revolutionerade musikvärlden blev Liverpool snabbt för litet som bas. London kallade och det var härifrån bandet skulle sprida sin musik och attityd till unga människor över större delen av världen. Samtidigt som The Beatles gjorde staden till sitt centrum så förvandlades London från aningen sömnig imperiehuvudstad till ”Swingin’ London” – popkulturens odiskutabla epicentrum under många år.

Det här är en resa för dig med passion för musik och rockhistoria.

Tours for fans logo


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 4 oktober 2019
Till 6 oktober 2019

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Pris presenteras inom kort

Avreseort

  PROJEKTLEDARE
  Jesper Fästh
  jesper.fasth@cluberiks.se
  08 – 20 55 00

  I priset ingår

  • 3 dagars program under ledning av Andres Lokko
  • Club Eriks färdledare som assisterar Andres
  • Flyg t/r Stockholm – London inkl.. alla idag kända skatter och avgifter
  • 2 nätter i enkelrum på 4**** hotell i centrala London inkl. frukost
  • 3 x Lunch exkl. dryck
  • Transporter samt entréer enligt program

  Tillägg

  Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

  DELA MED DINA VÄNNER:
  PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
  Pris presenteras inom kort
  PROJEKTLEDARE
  Jesper Fästh
  jesper.fasth@cluberiks.se
  08 – 20 55 00


  PRELIMINÄRA FLYGTIDER

  DAG
  FLYG
  TIDER
  FLYGTID
  11 okt
  Arlanda - London
  07:55 - 09:35
  2 tim 40 min
  13 okt
  London - Arlanda
  18:15 - 21:40
  2 tim 25 min

  Vi flyger med SAS  DAGSPROGRAM

  Följ med på denna resa där vi får upptäcka London ur Beatles perpektiv.
  Vår ciceron Sven Lindström kommer att guida oss där vi under 3 dagar besöker de ikonska ”Beatles-platserna”

  Detta är en resa för dig som vill uppleva charmiga London precis som Beatles gjorde det,
  och du gör det tillsammans med andra Beatles-fans.

  Tours for fans logo

  4 oktober

  Centrala London

  Vi ankommer till Heathrow och därifrån tar vi oss direkt in till centrala London och vårt hotell där vi lämnar vårt bagage. Sedan  börjar vi vår resa i Beatles fotspår ledsagad av Sven Lindström

  Platser vi besöker:

  Abbey Road Studios – Här skapades musikhistoria
  Abbey Road, St John’s Wood

  I de västra delarna av centrala London löper Abbey Road, en gata känd sedan 1100-talet. Då var det en liten genomfartsled som tog besökare fram till nunneklostret Kilburn Priory. Vägen är fortfarande en viktig genomfartsled kantad av bostadshus och kontor. Sedan framförallt 1960-talet är gatan mest känd för den minst sagt legendarisk musikstudion Abbey Road Studios, som öppnade 1931 och idag är kulturminnesskyddad. Vi inleder vår resa i Beatles fotspår med ett besök utanför platsen där de flesta av Beatles mästerverk spelades in.

  Zebra Crossing – Världens mest ikoniska övergångsställe
  Övergångsstället utanför Abbey Road Studios är utan tvekan världens mest klassiska övergångsställe. Vi låter oss så klart fotograferas när vi – fyra och fyra – passerar över dessa vita linjer på Abbey Road.

  Zebra Crossing

  Abbey Road Shop – Minnessaker från den legendariska studion
  Granne med Abbey Road Studios är numera Abbey Road Shop, där man kan köpa diverse saker som har anknytning till den legendariska studion. Och det är kanske ingen tillfällighet att det främst rör sig om produkter med koppling till Beatles.

  Beatles Store

  7 Cavendish Avenue – Paul McCartneys hus i St John’s Wood
  På promenadavstånd från Abbey Road-studion området St Johns Wood nära Regents Park ligger den korta och exklusiva bostadsgatan Cavendish Avenue.

  Vi kikar lite extra på nummer 7, som Paul McCartney köpte våren 1965 och där han alltjämt bor när han är i London.

  Marylebone Station – Här spelades öppningsscenerna i ”A Hard Day’s Night”
  Området i West End har fått sitt namn efter kyrkan St Mary vid den lilla ån Tyburn och i folkmun kom det att kallas Marylebone. Vi zoomar tillbaka till april 1964 vid Marylebone Station och vår guide berättar mer om de klassiska öppningsscenerna från filmen ”A Hard Day’s Night” som spelades in just här.

  Old Marylebone Town Hall – Här har både Paul McCartney och Ringo Starr gift sig
  Vi tar en promenad till Old Marylebone Town Hall. Här har många artister och Hollywoodkändisar ingått äktenskap. Byggnaden är nyligen renoverad och fortfarande en populär vigsellokal. Som Beatlesfans vill vi förstås uppleva den atmosfär som bland annat Paul och Ringo upplevde på trappan utanför denna ståtliga byggnad

  Efter en dag fylld av intryck och fantastiska upplevelser beger vi oss till hotellet för att checka in.

  Senare äter vi en gemensam middag på hotellet och därefter är det möjligt att bege sig ut i Londons vimmel.

  5 oktober

  Efter frukost är det återigen dags att tillsammans med Sven upptäcka Beatles ikonsika platser. Under dagen besöker vi följande platser.

  94 Baker Street – Apples första huvudkontor
  Vi rör oss mot Baker Street – en livlig affärsgata som bland annat är känd för att romanfiguren Sherlock Holmes höll till på nummer 221 B. 1967 tog Beatles beslutet att starta mediakoncernen Apple, som bland annat skulle driva en butik i centrala London. Vi besöker nummer 94 och får höra mer om Beatles korta och inte så framgångsrika karriär som butiksägare. Vår guide hjälper oss återskapa den lokala stämningen i kvarteren 1967 och 1968.

  Familjen Ashers hem på Wimpole Street – Här bodde Paul McCartney
  Wimpole Street i centrala London finns med i Pygmalion/My Fair Lady, är omskriven av Virginia Wolf och förekommer även i en Monty Python-sketch. Men vi Beatlesälskare besöker nummer 57, eftersom detta hus ägdes av föräldrarna till Pauls dåvarande flickvän Jane Asher. De lät honom bo i familjens vindsvåning mellan 1963 till 1965 och vi hör berättelsen bakom några legendariska Beatleslåtar som skrevs på denna adress.

  Apples andra huvudkontor
  Den lilla gatan Savile Row ligger inte långt från Piccadilly Circus och har under 200 år varit känd för sina prestigefyllda herrskrädderier. Fler av byggnaderna är kulturminnesmärkta och till detta luxuösa shoppingkvarter flyttade Apple sitt huvudkontor sedan man 1968 hade lämnat Baker Street. Det var också på taket till denna fastighet som gruppen i januari 1969 genomförde och filmade den oannonserade livespelning som skulle bli Beatles sista framträdande.

  Prince of Wales Theatre – Platsen för en klassisk Beatleskonsert
  På Coventry Street, den lilla gatan som binder samman Piccadilly Circus med Leicester Square, ligger denna teaterbyggnad som öppnade 1884. Här har många av 1900-talets stora musikaler spelats – bland annat ”Mamma Mia!”, som innehar rekordet i antal föreställningar. Men vår guide tar oss tillbaka till 1963, när John Lennon skapade världsrubriker då han inför medlemmar i det engelska kungahuset fällde sin klassiska kommentar om att publiken på de billiga platserna kunde applådera, medan resten bara behövde rassla med juvelerna.

  Bag O’Nails – Här träffades Paul McCartney och Linda Eastman
  Stadsdelen Soho är en del av West End. Här växte det under 1900-talet upp ett stort antal nattklubbar, baren och andra nöjesetablissemang. De var viktiga för framväxten av det brittiska musiklivet. I de myllrade nöjeskvarteren ligger klubben Bag O’Nails som under 1960-talet var ett stamhak för den internationella popeliten. Vi gör ett besök inne i den numera privata klubben och får känna av atmosfären från tiden när Paul i maj 1967 mötte Linda Eastman just här.

  MPL  – Paul McCartneys huvudkontor
  MPL Communications (McCartney Productions Ltd) är paraplyföretaget för Paul McCartneys affärsintressen och grundades 1969. Företaget har kontor i London och New York. Kontoret i den engelska huvudstaden ligger i ett elegant hus i georgiansk stil i trevliga Soho Square. När vi ändå rör oss i Soho så stannar vi förstås till för att se om vi till och med kan få en skymt av Sir Paul at work.

  Indica Books and Gallery/Zuleika Gallery – Här träffades John Lennon och Yoko Ono
  Stadsdelen St James växte under 1700-talet fram som ett exklusivt bostadsområde för Londons aristokrati. Här löper några av Londons mest kända gator som The Mall, Piccadilly och Pall Mall. Vi besöker Masons Yard, där Jane Ashers bror Peter var med och drev Indica Books and Gallery – en central träffpunkt för det nya popavantgardet i mitten av 1960-talet. Även Paul McCartney var engagerad i galleriet och det var också här som Lennon för första gången mötte Yoko Ono. Idag finns det mer traditionella konstgalleriet Zuleika Gallery i lokalen, där vi försöker framkalla vibbarna från hösten 1966.

  The Scotch of St James – Klubben där The Beatles brukade hänga efter jobbet
  Alldeles intill platsen där Indica Books and Gallery en gång i tiden hade sina lokaler ligger en annan av Londons många viktiga träffpunkter under 1960-talet – klubben The Scotch of St James. Hit sökte sig många från Londons underground- och popvärld och så klart även Beatlesmedlemmarna. Det var också här som Jimi Hendrix gjorde sin engelska debutspelning. Klubben renoverades och nyöppnades för några år sedan och är idag en het medlemsklubb för dagens stjärnor. Vi tar en drink och känner in stämningen.

  På kvällen äter vi en gemensam middag på Bill Wymans restaurang Sticky Fingers.

  Härefter har man kvällen till eget förfogande

  6 oktober

  Denna dag tar Sven med oss till följande platser.

  Chapel Street  – Brian Epsteins lägenhet
  Belgravia är en exklusiv stadsdel nära Buckingham Palace och här bodde Beatles manager Brian Epstein från början av 1965 och fram till sin död sommaren 1967. Vår Beatlesguide tar oss med till 1960-talets partyn och tragedier på denna minnesvärda adress.

  Montagu Square – Ringos Starrs lägenhet
  Den som är intresserad av 1960-talets kändis- och musikliv i London får förstås inte missa denna adress. Här på Montagu Square flyttade Ringo Starr till en tvåplanslägenhet i början av 1965. Ringo flyttade ut när han något senare gifte sig, men behöll lägenheten som lånades ut till olika vänner. En av dessa var John och Yoko som båda arresterades i samband med en narkotikarazzia på denna adress.

  231/233 Baker Street – Beatles Store London
  Som Beatlesälskare så har du kanske redan botaniserat i Beatles officiella webbshop. Men nu när vi är i London så gör vi förstås även ett besök i butiken på Bakers Street. Det finns gott om tid för den som vill kika runt eller passa på att handla.

  Innan vi beger oss till flygplatsen äter vi en gemensam lunch.

   

  Tours for fans logo

  DELA MED DINA VÄNNER:

  Andres Lokko

    

  Andress Lokko London

   

  Andres Lokko, en av Sveriges främsta Bowie-kännare, är vår guide

  Vi ledsagas av Andres Lokko, en av Sveriges mest namnkunniga musik- och nöjesjournalister,
  som förutom att han är stor Bowiekännare även bott i London under ett flertal år.
  Andres Lokko har bland annat ett förflutet på Aftonbladet, Pop och Bibel.
  Han har även medverkat som manusförfattare i Killinggänget. Sedan flera år tillbaka skriver
  han krönikor och musikrecensioner för Svenska Dagbladet.

  Så vem kan vara bättre ciceron än just Andres Lokko på denna resa där vi bokstavligt talat
  ska vandra David Bowies fotspår.

   

   

   

   

   

  Mark-Pritchett Bowie

  Mark Pritchett

  Dag två får vi sällskap av Mark Pritchett, en gammal vän till David Bowie.
  De lärde känna varandra under tiden i Beckenham. Mark var medlem i gruppen The Arnold Corns,
  ett band som leddes av Bowie och som under sin korta karriär gav ut två singlar.
  . Dessutom spelade Mark tillsammans med Bowie i samband med The 1980 Floor Show på Marquee i oktober 1973.
  Gitarren som Bowie bär på omslaget till albumet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders
  From Mars tillhörde förövrigt Mark.  Vi får sällskap av Mark under dag två. Han kommer att guida oss
  i Brixton och Bromley och berätta om sin tid med Bowie.

   

  Passagerkapacitet:
  Tonnage:
  Längd:   DELA MED DINA VÄNNER:
   DELA MED DINA VÄNNER:

   Pris per person i enkelrum 22 500:-

   I priset ingår följande

   • 3 dagars program under ledning av Andres Lokko
   • Club Eriks färdledare som assisterar Andres
   • Flyg t/r Stockholm – London inkl.. alla idag kända skatter och avgifter
   • 2 nätter i enkelrum på 4**** hotell i centrala London inkl. frukost
   • 3 x Lunch exkl. dryck
   • 2 x middagar exkl. dryck
   • Transporter samt entréer enligt program

    

    

    

   Avreseort*

   Inga avreseort angivet


   Resdatum*

   4 oktober 2019 - 6 oktober 2019

   Resenär 1

   Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!   Kopiera uppgifter till nästa resenär

   Pris per person

   Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

   Pris presenteras inom kort:

   Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

   Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
   Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
   Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*
   Jag har tagit del av information om GDPR hos cluberiks.se