För mer än 100 år sedan tävlade Amundsen och Scott om att komma först till Sydpolen. Sedan dess har det blivit lättare att ta sig till Antarktis, men det är trots allt få människor som besökt denna nästan helt istäckta kontinent.

Ta chansen och följ med på en kryssning till 66:e breddgraden syd, till en plats som inte kan liknas vid något annat. Här spelar naturen första fiolen och de levande varelser som bebor kontinenten är till synes helt orädda för månniskor.

Att is kan vara fantastiskt vacker får vi många bevis för under vår vistelse. Den skiftar i alla möjliga och omöjliga nyanser av vitt och blått, via gula och gröna toner. Isbergen, en del stora som 10-våningshus, tycks vara deltagare i tävlingen ”mest fascinerande & vacker form vinner”.

Djurlivet i vattnet, på land och i luften verkar oändligt, här finns frustande valar, hoppande pingviner och glidflygande albatrosser i mängd.

Kryssningen med Hurtigruten MS Fram utgår från Ushuaia på Eldslandet, världens sydligaste stad och innan vi kommer hit tillbringar vi några roliga och intensiva dagar i Buenos Aires, Sydamerikas Paris.

Club Eriks värd är med på resan.


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 22 januari 2018
Till 11 februari 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

Minisvit M2 - SLUTSÅLD
134.000:-
Utsideshytt (större) F2 - SLUTSÅLD
127.000:-
Utsideshytt U2
117.000:-
Utsideshytt N2
107.000:- - SLUTSÅLD

Avreseort

 • Stockholm
 • Göteborg
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd & ciceron Pekko Svensson
 • Flyg Stockholm alt. Köpenhamn – Buenos Aires t/r
 • Flyg Buenos Aires – Ushuaia t/r, samt transfer till fartyget i Ushuaia
 • 14-nätters kryssning med Hurtigrutens expeditionsfartyg MS Fram
 • Helpension ombord, exkl. dryck
 • Landstigningar med Polarcirkelbåtar, aktiviteter iland & ombord
 • Erfaret expeditionsteam som håller föreläsningar ombord & leder utflykterna
 • Vind- och vattenavstötande jacka
 • Kaffe & te ombord
 • 4 nätter på hotell i Buenos Aires 5*, inkl. frukost
 • Transfers & utflykter i Buenos Aires enligt program
 • Engelsktalande lokalguide i Buenos Aires
 • 4 luncher & 1 middag i Buenos Aires, inkl. dryck

 

Tillägg

 • Dricks till fartygets personal
 • Diverse utflykter i Antarktis (t ex övernattning i tält), som endast kan bokas ombord
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, 930:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
Minisvit M2 - SLUTSÅLD
134.000:-
Utsideshytt (större) F2 - SLUTSÅLD
127.000:-
Utsideshytt U2
117.000:-
Utsideshytt N2
107.000:- - SLUTSÅLD
PROJEKTLEDARE
Ann Ewaldsson
ann.ewaldsson@cluberiks.se
08-20 55 00


KARTA

PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
22 jan
Stockholm - Frankfurt
16.25 - 18.35
2 h 10 min
22 jan
Frankfurt - Buenos Aires
22.05 - 07.55
13 h 50 min
10 feb
Buenos Aires - Frankfurt
17.55 - 11.10
13 h 15 min
11 feb
Frankfurt - Stockholm
13.05 - 15.10
2 h 5 min

Vi flyger med Lufthansa. Om ni önskar flyga från annan ort (Göteborg eller Köpenhamn), vänligen kontakta oss för prisuppgift och tidtabell. Om ni önskar uppgradera till premium economy eller business-klass, vänligen kontakta oss för prisuppgift.


KRYSSNINGSSCHEMA

DAG
HAMN
ANKOMST
AVGÅNG
25 jan
Buenos Aires
-
-
26 jan
Buenos Aires/Ushuaia
-
-
27 jan
Drakesundet
-
-
28 jan
Drakesundet
-
-
29 jan
Antarktis
-
-
30 jan
Antarktis
-
-
31 jan
Antarktis
-
-
01 feb
Antarktis
-
-
02 feb
Antarktis
-
-
03 feb
Antarktis
-
-
04 feb
Antarktis
-
-
05 feb
Antarktis
-
-
06 feb
Antarktis
-
-
07 feb
Drakesundet
-
-
08 feb
Drakesundet
-
-
09 feb
Ushuaia, Buenos Aires
-
-
DELA MED DINA VÄNNER:


KARTA

DAGSPROGRAM

Dag 1 • 22 januari
Avresa

Avresa under kvällen och flyg över Atlanten under natten.

Dag 2 • 23 januari
Buenos Aires

Välkommen till Argentina och Sydamerika!

Vår lokalguide möter upp på flygplatsen. Transfer till hotellet. Incheckning och därefter lite tid för vila. Vi äter gemensam lunch på hotellet och under eftermiddagen blir det en orienterande promenad i närområdet runt hotellet.  Resten av dagen & kvällen till eget förfogande.

Buenos Aires Argentina

Dag 3 • 24 januari
Buenos Aires

Denna dag inleds med en rundtur i Buenos Aires, en av Sydamerikas mest eleganta och spännande städer. Vi stiftar bekantskap med delar av den, och dess invånare ”los porteños”, via en sightseeingtur.

Tango i Argentina

Buenos Aires är en modern och dynamisk stad som ändå lyckats behålla gamla traditioner och charm. Vi får se bl a Casa Rosada, regeringsbyggnaden och Plaza de Mayo i stadens hjärta, för att därefter fortsätta till den bokstavligt talat färgglada stadsdelen La Boca. Slutligen besöker vi glamorösa Recoleta, Buenos Aires Bevery Hills, där ”the rich and famous” bor. Här finns också kyrkogården med samma namn där bl a Evita Peron ligger begravd.
Under turen äter vi lunch i Puerto Madero, det gamla hamnområdet som förvandlats till ett fashionabelt område med exklusiva bostadshus etc.

Eftermiddagen och kvällen till eget förfogande.

Dag 4 • 25 januari
Buenos Aires

Denna dag ägnas åt ”gaucho-kulturen”, d.v.s Argentinas motsvarighet till amerikanska cowboys. Vi lämnar stor-staden bakom oss och åker till en estancia (en stor ranch) vid namn El Ombu de Areco, byggd under 1880-talet.

Under dagen serveras en asado, en argentinsk BBQ. Här kan man rida, ta ett dopp i poolen, promenera längs floden Areco och bara njuta av omgivningarna. 

Egen tid och middag under kvällen.

Gaucho Argentina

Dag 5 • 26 januari
Buenos Aires / Ushuaia

Efter frukost beger vi oss till flygplatsen och flyger söderut, ner till Ushuaia på Eldslandet, Tierra del Fuego. Ushuaia ligger där Anderna möter Södra ishavet och är utgångspunkt för många äventyrares äventyr och bjuder på branta gränder och små hus vid foten av de snöklädda bergen.

Här kliver vi ombord på M/S Fram och styr ut till havs under eftermiddagen/kvällningen.

Ushuaia Argentina

Dag 6 – 7 • 27 – 28 januari
Drakesundet

Drakesundet är känt som det barskaste havsområdet i världen. Här möts två stora världshav. Vi brukar kalla upplevelsen för antingen ”Drake Lake” eller ”Drake Shake”.

På överfarten får vi möjlighet att stifta bekantskap med sjöfågel som följer oss hela vägen över. Det blir också massvis med föredrag om vad vi förväntas uppleva på Antarktiska halvön.

Kryssningsfartyget MS Fram Foto: Nick Cobbing

Dag 8 – 16 • 29 januari – 6 februari
Antarktis

Antarktis är den stora vita kontinenten, en ändlös istäckt vildmark som trots detta har ett överväldigande rikt djurliv. På vår expedition är målet att korsa den södra polcirkeln på 66°33’39’S.

Njut av att vara del av en grupp människor som befinner sig ensamma på flera tusen mils omkrets och känslan av att vara en äkta polarfarare.

Vi kommer att gå i land på flera platser och du kan följa med på aktiviteter och utflykter såsom fotvandringar, kajakpaddling och snöskoturer. Kanske får du också möjlighet att övernatta i tält på land.

Att besöka Sydshetlandsöarna är en upplevelse att se fram emot. Deception Island, Half Moon Island och Yankee Harbour bjuder på varierande landskap, ett rikt djurliv och massor av spännande fotomöjligheter. Cuverville Island ligger vid Erraresundet och har den största kolonin av Åsnepingviner på hela Antarktiska halvön.

När vi går i land i Neko Harbour och Paradise Harbour är vi faktiskt på det antarktiska fastlandet! Båda platserna bjuder på enastående utsikt över fjäll, natur och isklippor. Lemaire Channel är ett av de vackraste sunden i Antarktis och Peterman Island är en suverän plats för att spana efter val och studera isberg.

På den brittiska basen i Port Lockroy får du en inblick i livet på en forskningsbas i Antarktis på 1950-talet. Wilhelmina Bay är en perfekt kombination av unik natur och stora mängder val. Detta var ett populärt jaktområde för valfångare i gamla dagar och som ett bevis för det ser vi ett gammalt norskt valfångstfartyg som gick på grund här för länge sedan.

Vi använder Polarcirkelbåtarna för att ta en närmare titt på vraket. Antarktiska sundet bjuder på stora mängder isflak och isberg, i tillägg till mer än en halv miljon Adeliepingviner, Ringpingviner och Åsnepingviner samt Sjöleopard och Späckhuggare.

Söder om polcirkeln försöker vi bland annat gå i land på Detaille Island, där den gamla forskningsstationen W ligger, och på Horseshoe Island som har en fullt utrustad brittisk forsknings-station från 1950-talet.

Isberg Antarktis

Pingviner i Antarktis

Dag 17 – 18 • 7 – 8 februari
Drakesundet

Efter våra oförglömliga dagar i Antarktis tar oss MS Fram tryggt tillbaka över Drakesundet mot Sydamerikas kust.

Expeditionsfartyget MS Fram Foto Foto: Tomas Mauch

Dag 19 • 9 februari
Ushuaia / Buenos Aires

Väl tillbaka i Ushuaia flyger vi ganska omgående tillbaka till Buenos Aires där vi avslutar vistelsen med en Tangokväll – ett härligt ”måste” när man är här.

Dag 20 • 10 februari
Buenos Aires - Hemresa

Efter frukost checkar vi ut och gör en tur till de norra delarna av staden. Först kommer vi till San Isidro, en stadsdel med koloniala och aristokratiska drag.

Därefter fortsätter vi till Tigre där många ”porteños” har sommarhus och där yacht-klubbarna avlöser varandra längs vattnet. Vi gör en båttur i deltat som skapas av Parana-floden och äter lunch på en lokal restaurang.

Tidig kväll / sen eftermiddag är det dags för avresa från Buenos Aires.

Dag 21 • 11 februari
Hemma igen

Ankomst till Sverige under eftermiddag/kväll.

DELA MED DINA VÄNNER:

MS Fram

Den första Fram var det mest kända av den tidens expeditionsfartyg. MS Fram bär med sig arvet efter henne, med avancerad teknik som gör henne unikt lämpad för upptäcktsresor i arktiska farvatten.

Själva namnet Fram bidrar till att skapa de rätta förväntningarna på resan. MS Fram byggdes 2007 med ett enda uppdrag: att föra sina gäster närmare naturen och djurlivet, och ge dem upplevelser de aldrig ska glömma. De stora utomhusdäcken sträcker sig ända fram till fören – ett perfekt ställe för att studera det marina djur- och fågellivet.

Fartyget är specialbyggt som expeditionsfartyg, med en högre isklass, kartritningsverktyg för att bidra till en crowdsourcad djupsonderingsdatabas, utdragbar framåtriktad sonar, sökljus för isberg, autonomt spårningssystem, extra stort oljelagringssystem för självförsörjning samt ett fullt utrustat däck för expeditionsutrustning, likvärdigt med ett 25 bilars bildäck. Vi tror att du som upptäcktsresande behöver en bekväm ”base camp” – en som kombinerar sjöduglighet i alla typer av farvatten med säkerhet, flexibilitet och miljövänlighet. Det är Fram – helt enkelt det bästa tänkbara expeditionsfartyget.

Utsiktssalongen överst i fartyget bjuder på enastående utsikt under våra kryssningar, med stora panoramafönster och bekväma sittområden. Det finns kikare installerade för att studera djur- och fågellivet och det ständigt skiftande landskapet.

I restaurangen på däck 5 kan du njuta av det allra finaste köket. Golvet har olika nivåer, så oavsett var du sitter har du bra utsikt. Restaurangen ligger sig i fartygets akter, och vägen dit går genom en utställning av äkta historiska föremål från Amundsens och Nansens polarexpeditioner. I restaurangens bortre del finns en balkong för fotografering, om spännande djur och fåglar skulle dyka upp under måltiden. Det finns ingen bättre plats för träning än i vårt gym med panoramautsikt över havet! På däck 7 hittar du ett välutrustat gym och trappor upp till en mysig bastu allra överst i fartyget. Eller njut av ett härligt bad i en av våra utomhusjacuzzis. Låt det varma vattnet omsluta dig medan isbergen tyst flyter förbi.

När man reser med Fram kan man välja mellan ett antal bekväma hytter och sviter. Av de 127 trevliga hytterna finns det ett antal döpta efter olika norska polarhjältar. Vi är mycket stolta över den specialbeställda konsten ombord på MS Fram – fartyget är ett modernt mästerverk tack vare lokala konstnärer från polcirkelsområdet. Efter att ha klätt om för landstigningar och expeditioner träffas vi vid vår ”tendergrop”. Här kan du tryggt och säkert gå i våra stabila Polarcirkel-båtar som ska föra dig i land. MS Fram färdas i de stora upptäcktsresandes fotspår. Den ursprungliga Fram byggdes för att bredda världens förståelse och kunskap – låt den nya MS Fram göra detsamma för dig.

 

Expeditionsfartyget MS Fram Utsideshytt Superio F2 Foto: Oyvind Gronbech

Utsideshytt Superior F2

 

Expeditionsfartyget MS Fram Usideshytt N2 Foto: Oyvind Gronbech

Utsideshytt N2

Expeditionsfartyget MS Fram Utsideshytt U2 Foto: Oyvind Gronbech

Utsideshytt U2

 

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:


DELA MED DINA VÄNNER:

Hotel Emperador

Adress

Av. del Libertador 420
C1001 ABR Buenos Aires
Argentina.

Telefon +54 11 4131-4000

Hotellet ligger nära den kända Avenida 9 de Julio i det eleganta området Recoleta, med shoppingmöjligheter, museum och restauranger på gångavstånd. Hotellet har en trevlig trädgård, inomhuspool, gym & restaurang. Klassificering 5*.

DELA MED DINA VÄNNER:

Antarktis & Antarktiska halvön

Antarktis
Oavsett vilka andra delar av världen du tidigare har varit på är Antarktis garanterat helt annorlunda. Denna isolerade kontinent är omgiven av ett stort och kallt ishav och här, i detta stora vita geografiska område, är naturen som mest spektakulär och storslagen.

Antarktis Hurtigruten Foto: Martha G Franck

För oss är säkerheten alltid viktigast och kaptenen bestämmer vart vi ska segla efter att ha sett väderförhållandena. Därmed blir också varje tur i Antarktis unik.

Det är den kallaste, torraste och renaste kontinenten på jorden och den är bland annat känd för sina gigantiska isberg som bryter sig loss från ismassorna på fastlandet. Här finns ingen permanent bosättning men här bor miljontals pingviner och sälar. Under sommarhalvåret kommer tusentals valar till södra halvklotet för att äta.

Pingviner Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

Från däck eller i land får du se stora mängder pingviner simma ut i havet för att fånga krill, torpedliknande leopardsälar som patrullerar kustlinjen med ett skarpt öga på vad som sker i land och höra knölvalarnas frustande blåsljud i fjärran. Expeditioner i dessa krävande miljöer och orörda områden innebär ett stort ansvar både vad gäller sjömanskap och miljöhänsyn. Ett ansvar vi tar på stort allvar.

Val i Antarktis

I Antarktis bor det miljoner av pingviner och tusentals sälar. Många valarter kommer också hit för att livnära sig. Här bedrivs ingen jakt längre och därför är djuren inte rädda för människor. Vi seglar i farvattnen till de historiska polarfararna och får se kontinenten precis så som de gjorde det. Det här är några av platserna du får uppleva i Antarktis.

DECEPTION ISLAND
Denna ringformade ö utgör resterna av en gammal vulkankrater. Bergväggarna runt kratern föll samman och bildade en naturlig hamn. Vi går i land och får uppleva den gamla norska valfångststationen Hektor, resterna efter en brittisk bas och tar oss ett ”varmt bad”.

Deception Island Antarktis

Deception Island Antarktis

HALF MOON ISLAND
För den fotointresserade är Half Moon Island ett paradis. Landskapet bjuder på många variationer. De spruckna klipporna är tillhåll för en stor koloni Ringpingviner samt Antarktisk tärna, Dominikanertrut, Silvertärna, Gulnäbbad slidnäbb och Stormfågel. Ett flertal sälarter besöker också ön regelbundet.

Antarktis Hurtigruten Foto; Friedrich Stucke

 

YANKEE HARBOUR
Några av de första sälfångarna använde Yankee Harbour på ön Greenwich som bas för sin jakt. Du kan fortfarande se spår efter dem men nu är platsen ett tillhåll för Weddellsäl, Krabbätarsäl, Antarktisk pälssäl och Sjöelefanter. Vi besöker också kolonin med 4 000 Åsnepingviner som häckar här.

Sälar i Antarktis

ANTARKTISKA SUNDET
Plötsligt bryter sig enorma isflak loss från ismassorna som täcker Antarktis. De starka strömmarna i Weddellhavet för med sig dessa stora, plana isberg norrut och in i Antarktiska sundet. Att färdas genom sundet är både storslaget, inbjudande och skrämmande på en och samma gång.

Antarktis Hurtigruten Foto: Martha G Franck

BROWN BLUFF
Brown Bluff ligger på spetsen av Antarktiska halvön. Landskapet domineras av den 745 meter höga vulkaniska klippan. På stränderna ligger stora lavaklumpar. Området har ett rikt fågelliv och då och då ser man också säl här.

CUVERVILLE ISLAND
Cuverville Island ligger vid den vackra Errerakanalen och rymmer den största kolonin av Åsnepingviner på hela Antarktiska halvön. Att segla genom det smala sundet är en storslagen upplevelse. Drivande isberg strandar ofta i det grunda vattnet, vilket bjuder på en spektakulär syn på nära håll. Njut av bergen, glaciärväggarna och isbergen i alla storlekar som flyter omkring och bildar ett makalöst skulpturlandskap i ständig förvandling. I bukten finns mycket val och säl, och detta var förr ett jaktområde för många valfångare.

Antarktis med Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

AITCHO ISLANDS
Aitcho Islands blev ofta besökt av engelska och amerikanska säljägare i början av 1800- talet som jagade från Clothier Harbor strax intill. När vi går i land får du möta Ringpingviner, Åsnepingviner, Jättestormfågel och Storlabb. Sydlig elefantsäl som finns här är de största djuren på ön, som också har mycket lav och mossa.

HANNAH POINT
Hannah Point är kanske det bästa stället för att se djurlivet på nära håll på Sydshetlandsöarna. De höga fjällen reser sig över långsträckta stränder där vi får uppleva Åsnepingviner, Macaronipingviner, Kelptrut, Sydlig jättestormfågel, Kejsarskarv, Gulnäbbad slidnäbb, Sydlig elefantsäl och Antarktisk pälssäl. Platsen fick sitt namn efter den brittiska segelskutan Hannah som förliste här 1820 då man jagade i området.

YALOUR ISLANDS
Den här lilla ögruppen är uppkallad efter den argentinska löjtnanten Jorge Yalor som räddade medlemmarna i Otto Nordenskiölds svenska Antarktisexpedition 1903. Hela 8 000 par Adeliepingviner häckar här och vi går i land för att hälsa på dem. På de här öarna finner du också vacker flora med orange lav, grön mossa och små grästuvor.

Hurtigruten Yalour Island Foto: Corinna Gamma

Hurtigruten Yalour Island Foto: Corinna Gamma

WILHELMINA BAY
Njut av fjällen, glaciärväggarna och de flytande isbergen som bildar ett fascinerande kulturlandskap i evig förvandling. I bukten finns mycket val och säl, och detta var ett jaktområde för valfångarna i forna dagar.

PORT LOCKROY
Den här gamla brittiska basen ger en inblick i hur en bas på Antarktis fungerade på 1950- talet. Den är bemannad och här finns kontinentens troligen enda souvenirbutik, och det bor pingviner på trappan!

NEKO HARBOUR
Neko är en av de få platser vi besöker på det antarktiska fastlandet. Upplev kolonin med snepingviner längst in i Andvordbukten, omgärdad av fjäll och blåvita isklippor i kanten av glaciären.

Antarktis Hurtigruten Foto: Marcel van Oosten

PARADISE HARBOUR
Paradise Bay bjuder på några av de mest storslagna utsiktspunkterna på Antarktiska halvön. Här finns också två forskningsstationer och talrika pingvinkolonier.

LEMAIRE CHANNEL
Det 11 kilometer långa och 1,6 kilometer breda sundet är en av Antarktis vackraste passager. Att segla genom Lemaire är en hänförande. Upplevelse som bjuder på många unika fotomöjligheter.

Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

PETERMANN ISLAND
Den här öns natursköna läge gör den till en idealisk utgångspunkt för att spana efter isberg och val och för att uppleva pingviner på nära håll.

DETAILLE ISLAND
Här finns den övergivna forskningsstationen W. Forskarna här arbetade med geologi och meteorologi men tvingades evakuera basen då havsisen och vädret gjorde det omöjligt att gå in här med båt. De fick till och med lämna allt som det var och fick bara med sig det allra nödvändigaste på en hundsläde.

BON GRAIN POINT, POURQUOI PAS ISLAND
När vi går i land på den här ön är det bara att njuta av kombinationen Adeliepingviner och vacker utsikt över isberg och snötäckta berg.

HORSESHOE ISLAND
På Horseshoe Island finns fortfarande en fullt utrustad brittisk forskningsstation från 1950- talet. Den etablerades i mars 1955 av Falkland Islands Dependencies Survey som döpte den till Station Y. Stationen stängdes i augusti 1960.

Antarktis Hurtigruten Foto: Dominic Barrington

STONINGTON ISLAND
Det är sällan som turister besöker denna steniga ö, men nu har du chans att följa med i land och besöka museet och se de övergivna brittiska och amerikanska forskningsstationerna som bara ligger 200 meter från varandra.

 

Karta Antarktis

Expeditionsteamet
Alla medlemmar i expeditionsteamet är certifierade IAATO-medlemmar (International Association of Antarctica Tour Operators) med omfattande kunskap om ekoturism i polarområdena. De är noga utvalda utifrån deras kunskap om platserna vi besöker och deras expertis i passande fackområden. Men viktigast av allt är deras entusiasm, nyfikenhet och kärlek till områdena vi seglar i. De är våra moderna polarfarare som gärna delar med sig av historier och kunskap och som tar dig med till de mest intressanta platserna och upplevelserna.

På vår Antarktisexpedition seglar vi långt in i områden som är istäckta och oframkomliga under större delen av året. Nästan inga andra kryssningar går så här långt söderut. När det är vinter på södra halvklotet fryser de stora havsområdena runt Antarktis till is och på sommaren smälter mer än 20 miljoner kvadratkilometer av denna havsis – en gigantisk vårsmältning!

Det är just i detta område som vi vistas under några korta sommarveckor. Följ med och upplev hur denna otillgängliga del av Antarktis ser ut och sätt din fot där få har trampat före dig.

I Antarktis bor det miljoner av pingviner och tusentals sälar. Många valarter kommer också hit för att livnära sig. Här bedrivs ingen jakt längre och därför är djuren inte rädda för människor. Vi seglar i farvattnen till de historiska polarfararna och får se kontinenten precis så som de gjorde det. Det här är några av platserna du får uppleva i Antarktis.

Antarktis Hurtigruten Pingviner Foto: Hans Joachim Hedderich

Avreseort*

Stockholm
Göteborg
Köpenhamn

Resdatum*

22 januari 2018 - 11 februari 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

Minisvit M2 - SLUTSÅLD: 134.000:-
Utsideshytt (större) F2 - SLUTSÅLD: 127.000:-
Utsideshytt U2: 117.000:-
Utsideshytt N2: 107.000:- - SLUTSÅLD

 • Dricks till fartygets personal
 • Diverse utflykter i Antarktis (t ex övernattning i tält), som endast kan bokas ombord
 • Avbeställningsskydd Gouda, 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV, 930:- per person

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*