Sydafrika – Upplevelsernas land
Club Eriks har i flera år gjort denna mycket uppskattade rundresa till oslagbart vackra Sydafrika, och 2018 är självklart inget undantag! En guldkantad upplevelse i ett land av kontraster, där bördiga vinodlingar, fantastisk natur och rikt djurliv möter glänsande metropoler och färgstarka townships.

Vår resa börjar i magiska Kapstaden, vars siluett domineras av det världsberömda Taffelberget. Här samlas livsnjutare ifrån hela världen i staden som bjuder på shopping, historia och spännande matlagning.

Vi lär oss mer om Sydafrikas olika kulturer när vi besöker Langa township och självklart tar vi en tur till Godahoppsudden. De charmiga vingårdarna i Franschhoek lockar med fylliga viner, ljuvliga måltider och sidenlen choklad. Vi fortsätter med en av vår resas absoluta höjdpunkter – safari med chans att uppleva Big Five i Madikwe, som är en av Sydafrikas bästa Game Reserve. Vi tillbringar en dag i landets största stad Johannesburg, med besök på Apartheid-muséet och med en gemensam avslutningsmiddag.

Ett oförglömligt äventyr i Sydafrika!

Läs vad några av våra resenärer tyckte om rundresan vi gjorde 2016 ››


DELA MED DINA VÄNNER:

DATUM

Från 19 januari 2018
Till 30 januari 2018

PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum

39.900:-
Vänligen notera att resan genomförs med ett minimum om 12 deltagare.

Avreseort

 • Stockholm
 • Köpenhamn
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00

I priset ingår

 • Club Eriks värd (ansluter i Kapstaden)
 • Flyg Stockholm – Kapstaden – Johannesburg – Stockholm inkl. alla idag kända skatter & avgifter
 • 4 nätter på Protea Hotel President 4* i Kapstaden, inkl. frukost
 • 2 nätter på hotell Spier i Stellenbosch 4*, inkl. frukost
 • 2 nätter på Tau Game Lodge 5* i Madikwe Game Reserve (malariafritt område),
  inkl. helpension med dryck
 • 1 natt på Protea Hotel Balalaika Sandton 4* i Johannesburg, inkl. frukost
 • 4 safariturer i öppna Land Rovers
 • Samtliga utflykter & transfers enligt program
 • Frukost dagligen & 7 luncher & 5 middagar inkl. dryck
 • Dricks till lokalguide, safariguider, restaurangpersonal & chaufförer
 • Lojalitetsbonus på 2 % av resans pris (värdebeviset översänds efter hemkomst)

Tillägg

 • Enkelrumstillägg: 9.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 610:- per person
DELA MED DINA VÄNNER:
PRIS PER PERSON, del i dubbelhytt/dubbelrum
39.900:-
Vänligen notera att resan genomförs med ett minimum om 12 deltagare.
PROJEKTLEDARE
Peter Schellerer
peter.schellerer@cluberiks.se
08-20 55 00


PRELIMINÄRA FLYGTIDER

DAG
FLYG
TIDER
FLYGTID
19 jan
Stockholm - London
18:00 - 19:50
2tim 50 min
19 jan
London - Kapstaden
21:35 - 11:05
11tim 30min
26 jan
Kapstaden - Johannesburg
09:00 - 11:00
2 tim
29 jan
Johannesburg - London
20:20 - 05:25
11tim 05min
30 jan
London - Stockholm
07:05 - 10:35
2tim 30minDAGSPROGRAM

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll. Vänligen notera att resan genomförs med ett minimum om 12 deltagare.

Dag 1 •19 januari
Avresa ifrån Stockholm/Köpenhamn mot Kapstaden

Kapstaden är Sydafrikas näst största storstadsområde (efter Johannesburg), med 3,5 miljoner invånare i storstadskommunen, City of Cape Town Metropolitan Municipality. Staden går även under smeknamnet moderstaden (afrikaans: moederstad).

Kapstaden är känt för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning (kallade ”Capetonians”) finner alltid orsaker till att festa och njuta av livet i stort, vilket troligen är huvudorsaken till det rika utbudet på restauranger, barer och nattklubbar.

Där Johannesburg är känt för sina kostymklädda karriärister är Kapstaden istället känt för sina konstnärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet!

Kapstaden Sydafrika

Dag 2 • 20 januari
Kapstaden

Ankomst till Kapstadens flygplats under förmiddagen. Vi möts av vår svenske guide som tar oss med på en stadsrundtur och, om vädret tillåter, en tur upp på Taffelberget.

Vi fortsätter sedan till vårt hotell för incheckning, vi bor på trevliga Protea Hotel President. Hotellet är fyrstjärnigt och ligger ett stenkast från villaområdet Sea Point, där ett flertal restauranger och butiker med lokal känsla finns. På några minuters gångavstånd ligger havet och ett fantastiskt promenadstråk som sträcker sig flera km längs Atlantkusten.

Passa på att koppla av lite under eftermiddagen – kanske lockar ett dopp i hotellets fina pool? Vi äter gemensam välkomstmiddag på exotiska Gold Restaurant, en kulinarisk upplevelse som tar smaklökarna på en resa genom Afrika! En bra start på resan!

Hotel President Kapstaden Sydafrika

Dag 3 • 21 januari
Hout Bay, Kirstenbosch & Kapstaden

Efter frukost åker vi ut till stadsdelen Hout Bay, en stadsdel på frammarsch när det gäller konst, design och mat! Här lockar Hout Bay Market som är en samlingsplats för kreativitet. Vi får på egen hand strosa runt för att uppleva en perfekt kombination av mat och kultur. Lunch på egen hand, välj din favorit från matmarknadens generösa utbud.

Efter lunch fortsätter vi mot Kirstenbosch Botanical Gardens, en rogivande plats som bjuder på en mjukstart på den kommande veckans program. På eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell, och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Fråga gärna vår lokala guide om tips på såväl aktiviteter och shopping som mysiga restauranger och personliga favoriter.

Kirstenbosch botanical gardens Sydafrika

Dag 4 • 22 januari
Kapstaden & Langa

Idag åker vi på en guidad kåkstadstur ut till de s.k townships för att lära oss mer om kulturskillnaderna i Sydafrika. Gemensam lunch äter vi i kåkstaden Langa på Lelapa där vi får prova på Xhosa-stammens, Nelson Mandelas eget folk, matkultur. Maten och dess bakgrund presenteras av färgstarka Xhosa-kvinnan Sheila, som driver restaurangen tillsammans med sin dotter Monica.

Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag spisas på egen hand. Vår lokala guide hjälper gärna till med restaurangtips.

Xhosa-kvinnor

Dag 5 • 23 januari
Kaphalvön & Godahoppsudden

Efter frukosten ger vi oss ut på en guidad heldagstur söderut längs Kaphalvön. På vägen ner åker vi längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive med stopp på Godahoppsudden och Cape Point. Därefter gör vi ett stopp för att avnjuta en härlig picknicklunch, med lite tid att själva strosa runt, hälsa på de sydafrikanska pingvinerna i Boulders Beach och upptäcka omgivningen.

Du som inte tillhör skaran “badkrukor” tar med badkläder – det kan bli ett uppfriskande dopp i det cirka 15-gradiga havet. Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag sker på egen hand.

Pingviner Boulders beach Sydafrika

Dag 6 • 24 januari
Hermanus, Walker Bay & Stellenbosch

Efter frukost blir det en heldagsutflykt till Hermanus och vindistriktet Walker Bay via kustvägen. När vi kommer fram ges det tid för avkoppling, shopping och promenad i den charmiga kuststaden Hermanus. Hermanus är bl.a. känt för de valar som kommer in i bukten och leker mellan augusti och november varje år.

Vi besöker därefter vackra Sumaridge Estate för dagens vinprovning. Vi äter en gemensam lunch på Moggs Country Cooking House, en familjeägd restaurang inhyst i en gammal bondgård. En lokalt väl bevarad hemlighet där man använder sig bara av närproducerade råvaror för att engagera de lokala bönderna.

På eftermiddagen fortsätter vi mot vindistriktet Stellenbosch och checkar in på Spier Hotel för två nätter.
Kvällen är ledig för egna aktiviteter.

Franschoekk Sydafrika

Dag 7 • 25 januari
Franschhoek & Stellenbosch

Vi börjar dagen med en promenad-sightseeing inne i byn Franschhoek.
Franschhoek betyder ”franska hörnet” på holländska. Denna vackra vindal ligger inkilad mellan Franschhoek Mountains, och byn har en fransk influens som härstammar från invandringen av franska hugenotter under 1600-talet. De förde med sig sina vinkunskaper och idag är Franschhoek ett av landets mest inflytelserika vin områden.

Vi sparkar igång smaklökarna med en chokladprovning på den lilla chokladfabriken Hugeonot Chocolate.

Därefter gör vi ett besök med vinprovning på Mont Rochelle. Det är fantastiskt beläget med en underbar utsikt. Vinprovningen följs av en härlig picknick lunch.

Till kvällen avnjuter vi en gemensam middag på den vackert belägna restaurangen Dieu Donné Roca och blickar ut över underbara vyer av Franschhoek.

Dag 8 • 26 januari
Johannesburg & Madikwe Game Reserve

Vi börjar dagen med en tidig frukost och utcheckning från hotellet. Därefter åker vi till flygplatsen (ca 40 min) för vårt flyg från Kapstaden till Johannesburg.

Efter landningen är det dags att åka västerut till Madikwe Game Reserve (ca 4 tim).

Madikwe Game Reserve är ett ca 75 000 hektar stort viltreservat i ett malariafritt område och betraktas som ett av Sydafrikas bästa. Reservatet hyser de s.k. “Big 5” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel) men även vildhundar, geparder och ett stort antal andra djur och fåglar. En enorm växtlighet och olika ekologiska zoner gör att en mängd olika arter drar sig hit.

Ankomst och incheckning på Tau Game Lodge. Denna femstjärniga lodge är belägen i den norra delen av Madikwe och är ansedd som en av reservatets bästa lodger. Rummen ligger längs ett vattenhål där man kan se djur som kommer för att dricka. Lodgen har en pool, en bar och en restaurang
Det finns lite tid för avkoppling vid poolen, innan det i solnedgången är dags för kvällens game drive. Safarituren görs i öppna Land Rovers. Väl tillbaka på lodgen serveras en gemensam middag.

Elefanter i skymning

Dag 9 • 27 januari
Madikwe Game Reserve

Medan ljudet av schakaler och hyenor väcker oss i gryningen så åker vi på en morgonsafari. Detta är den bästa tiden på dygnet att se djuren, precis innan solen kommer upp. Väl tillbaka äter vi frukost och vi har sedan tid att koppla av på vår förstklassiga lodge. Vi serveras en sen lunch och i skymningen gör vi vår nästa safaritur.

Middag serveras på lodgen.

Antiloper

Dag 10 • 28 januari
Madikwe Game Reserve & Johannesburg

Morgonen börjar med en sista game drive följt av frukost på lodgen. Därefter är det dags att checka ut och vinka adjö till vår fantastiska lodge. På vägen stannar vi på en marknad för lite shopping och lunch på egen hand. På eftermiddagen återvänder vi till Johannesburg och hotellet Balalaika Sandton.

Ikväll avlutar vi denna fantastiska resa med en gemensam middag på en trevlig restaurang vid Mandela Square.

Bufflar

Dag 11 • 29 januari
Johannesburg & flyg till Sverige

Morgonen och delar av eftermiddagen är lediga för egna aktiviteter innan det blir dags att bege sig till flygplatsen och säga adjö till Afrika för denna gång.

Dag 12 30 januari
Flyg till Sverige

Efter byte av flyg i London så landar vi hemma i Sverige igen lagom till lunch.

DELA MED DINA VÄNNER:

Breakaway

Norwegian Cruise Line startade 1966 och var pionjärer med de första kryssningarna i Karibien.

Rederiet vänder sig till en publik som fokuserar på – förutom på mat och god service – aktiviteter ombord. Om du uppskattar ett stort och fritt urval av restauranger, levande musik, många aktiviteter, shower och lekar är NCL bra alternativ.

NCL har fjorton fartyg i åtta fartygsklasser. Antalet gäster ombord varierar mellan 880 och 4300 beroende på fartyg.

Passagerkapacitet:
Tonnage:
Längd:DELA MED DINA VÄNNER:
DELA MED DINA VÄNNER:

Avreseort*

Stockholm
Köpenhamn

Resdatum*

19 januari 2018 - 30 januari 2018

Resenär 1

Observera att namnen måste stavas som i passet, tilltalsnamn med versaler!Kopiera uppgifter till nästa resenär

Pris per person

Om du reser ensam måste enkelhytt-/enkelrumstillägg under tillägg kryssas i (även om det bara är en förfrågan)

: 39.900:-
Vänligen notera att resan genomförs med ett minimum om 12 deltagare.:

 • Enkelrumstillägg: 9.500:-
 • Avbeställningsskydd Gouda 5% av resans pris
 • Semesterförsäkring ERV 610:- per person
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via vanlig postgång
Jag vill ha faktura och bokningsbekräftelse via epost
Ja, jag godkänner Club Eriks särskilda villkor*